Home » Blog » Merken » Asics » De Favoriet van…. Siep

De Favoriet van…. Siep

Geplaatst in: Asics, Merken

De een zweert bij een bepaald merk en type schoen en de ander kiest altijd weer voor een nieuw type of merk. Wat zijn eigenlijk de favoriete hardloopschoenen van ons team? Siep bijt het spits vandaag af en vertelt over zijn favoriete schoen van dit moment.

Momenteel is mijn favoriete schoen de GEL-NIMBUS LITE, dit is een nieuw model dat nu een jaar in ons assortiment zit. Afgelopen week kregen we de tweede editie binnen. De GEL-NIMBUS LITE 2 is ook te zien op de foto.
Ik vind de schoen zeer comfortabel en door de afgeronde zool heb je echt het gevoel dat schoen vanzelf doorrolt. Ten opzichte van vorig jaar is de schoen nog zachter geworden.

Het nieuwe type heeft binnen een jaar tijd al een grote upgrade gehad. Zo is er veel gedaan om het upper zo goed mogelijk aan de voet te laten sluiten. Daarnaast bestaat het upper voor 80% uit gerecycled materiaal. De drop van de schoen is 8mm, dit maakt de schoen zeer geschikt voor mijn trainingen.

Tussen de heren en damesschoen zit een opvallend verschil bij dit model. Bij de damesvariant is het rubberen verstevigingsblok onder de middenvoet weggelaten om de schoen lichter te maken. Daarbij is bij het herenmodel gekozen om dit wel aan de schoen toe te voegen, dit brengt meer stabiliteit met zich mee.

Al met al ervaar ik de schoen als licht, prettig en zeer comfortabel in zijn afwikkeling. Dit maakt het voor mij mijn favoriete schoen. Volgende week de volgende favoriet van een van ons!