Hardlopen

Hardlopen is leuk, lekker gezond en ontspannend. Hardlopen kan je overal doen: door weilanden en bossen, op atletiekbanen, in fitnesscentra of gewoon op straat door je eigen buurt. Het maakt niet uit waar je loopt, maar je hebt wel goeie schoenen nodig. Wij maken een analyse van je voeten en loopstijl, zodat je prettig loopt met minimale kans op blessures.

Hardloopschoenen

Bij Folkert heeft een zeer uitgebreid assortiment aan hardloopschoenen. Wij hebben hardloopschoenen voor op de weg en baan van alle topmerken.

Door het maken van een loopanalyse krijgen we inzicht in welke schoen bij jouw voet en loopstijl past. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je lekker kunt passen in de winkel. Er is voldoende ruimte om de schoenen te testen.
We maken onderscheid in neutrale en antipronatie schoenen.

Onze collectie bestaat uit de merken Asics, Brooks, ON, Saucony, Salomon en New Balance. Een klein deel van de collectie is te vinden op onze webshop. www.blundstore.nl

Trailrunning schoenen

Hardlopen buiten de gebaande paden, dwars door de natuur, over ruig terrein, bos of juist een weiland. Hardlopen waarbij je je nog vrijer kan voelen en waarbij je één wordt met de omgeving.

Schoenen voor trailrunning zijn anders. Je hebt juist op ruiger terrein behoefte aan meer stabiliteit en stevigheid. Én een wat grovere zool heb je nodig tegen oneffenheden. Onze collectie trailrunning schoenen, ook wel survival schoenen genoemd, is zeer uitgebreid.

Videoanalyse

Wij meten je voeten uitgebreid op en maken ook gebruik van video-opnames om je looppatroon te analyseren. In de winkel kan je een stukje hardlopen waar wij dan een filmpje van maken. Aan de hand van de opnames kunnen we zien of de schoenen bij je looppatroon passen.

Kleding

Bij Folkert heeft een grote collectie comfortabele en passende hardloopkleding voor zowel mannen als vrouwen. Niet alleen de schoenen zijn belangrijk, de kleding is net zo belangrijk om prettig te kunnen hardlopen. Zij moet licht, comfortabel en ademend zijn, met steun en bescherming waar nodig.

Maar ook aan veiligheid wordt gedacht bij goeie hardloopkleding. Reflectoren op de kleding of fluorescerende kledingkleuren zelf, zodat je op de openbare weg goed zichtbaar bent voor het andere verkeer.

Sport Gels

Tijdens een wedstrijd of een lange afstandsloop heb je soms net een extra push nodig om de finish te halen of die laatste kilometers goed door te komen. De gels van Powerbar en SiS (Science in Sport) geven je die snelle energie die je dan nodig hebt. Ideaal voor de duursporter.

Bij Folkert heeft een ruim assortiment aan gels. Ze komen in allerlei lekkere fruitsmaken, van appel tot tropical.

Accessoires

Zonder goeie sokken loop je niet lekker en wat te denken van een perfect zittende sport-bh? Onder andere van de merken Falke, Feetures en herzog hebben we een ruime collectie sportsokken. Sport-bh's hebben we van het merk ShockAbsorber.

Ook verkopen we sporthorloges van het Zweedse merk Polar. De keuze om alleen dit merk aan te bieden is zeer bewust genomen. De functie hartslagmeting bij Polar is nauwkeurig uitgewerkt. Laat je door een van de medewerkers adviseren over welk model bij jou past.