Home » Blog » Winkel » Bikepacking, de nieuwste trend in fietsen!

Bikepacking, de nieuwste trend in fietsen!

Geplaatst in: Bike, Ortlieb, Winkel

Bikepacking combineert het plezier van het rijden op een lichtgewicht fiets met de fascinatie van fietstochten. Het gebruik van speciale kleine tassen houdt de fiets wendbaar en geschikt voor het rijden op alle terreinen, zodat je makkelijk het asfalt kan verlaten en ook op ruiger terrein kan fietsen met bepakking. Of het nu een onverharde weg, een enkel spoor, of een oude ventweg: bikepacking is puur avontuur. En dit avontuur kan vaak direct beginnen bij de deur.

Zoals met ultra-light trekking, wordt de apparatuur tot een minimum gereduceerd. Het verdwijnt in tassen die direct worden bevestigd aan de fiets. Bikepackers rijden zonder zware rekjes voor tassen, wat gewicht bespaart en maakt dat de fiets veel wendbaarder is.

Bikepacking is ontstaan tijdens de lange afstand mountainbike races in de Verenigde Staten, de zogenaamde “self-support races”. Omdat de afstanden tussen steden niet konden worden gereden in een enkele dag en externe hulp niet mocht, zochten de racers naar een manier om hun minimalistische kampeerspullen op de fiets op een lichte en veilige manier mee te nemen, zonder verlies van hun all-terrein capaciteiten en snelheid.

Fietsen met weinig bagage en off-road opent geheel nieuwe mogelijkheden en kan je op plaatsen brengen die tijdens een fietsvakantie met reguliere tassen minder toegankelijk zijn.

Bij Folkert heeft de Bikepacking tassen van Ortlieb in zijn assortiment opgenomen. Tassen voor aan het stuur, zadel en frame. Kom langs in de winkel om ze te bekijken en laat je verrassen hoeveel er zelfs in die ‘kleine’ tassen mee kan.

Bikepacking kan je op elke fiets doen: een racefiets, mountainbike, gewone tourfiets en je ouwe vintage fiets blijft die mooie ouwe fiets. Je hoeft er immers geen rekjes op te monteren!

De nieuwe Bikepacking tassen van Ortlieb. Nu in ons assortiment!