Home » Blog » Run » Wanneer is mijn hardloopschoen aan vervanging toe

Wanneer is mijn hardloopschoen aan vervanging toe

Geplaatst in: Run

Deze vraag wordt vaak aan ons gesteld. Tsja, hebben we hier een duidelijk antwoord op?

Gemiddeld gaat een hardloopschoen zo’n 1000 km mee. De een zal na een paar maanden al op dit punt zitten en de ander doet er twee jaar over om op dit kilometeraantal te komen. Daarbij speelt de zoolsoort ook een grote rol. Een zachtere zool zal sneller slijten dan een zool die opgebouwd is uit harder rubber. Bovendien zullen het lichaamsgewicht, de ondergrond en loopstijl ook een rol spelen in de slijtage van de schoen.

Sommige mensen voelen haarfijn aan wanneer de schoen ‘op’ is. Er ontstaat bijvoorbeeld blaarvorming op de voet, de schoen is dan vaak te hard geworden of ze kampen met gewrichtspijn aan de knie of heup. Ook zien we vaak dat kuitklachten zich aandienen als de schoen op is. Een verse frisse schoen voelt dan vaak meteen beter aan.

Ben je toe aan nieuwe hardloopschoenen? Neem dan je huidige paar hardloopschoenen mee naar de winkel. De schoen biedt ons vaak veel informatie over je slijtpatroon.