Home » Blog » Merken » De favoriet van…Antje

De favoriet van…Antje

Geplaatst in: Brooks, Merken, New Balance, ON Running

Tja de favoriet van… Ik kan niet kiezen. Is natuurlijk niet helemaal waar, maar toch.

Mijn allerfijnste schoenen zijn van Brooks; type Pure Flow. Hierop heb ik alle 4 marathons die ik tot nu toe heb gelopen, volbracht. Een vlakke schoen met 4 mm drop dat is waar ik het liefst op loop. De Brooks Pure Flow is zo’n schoen waar je verknocht aan raakt. Ik weet dat er meer dames zijn die ook steevast de opvolger hiervan kochten. Ik zeg kochten, want helaas: de schoenen zijn spijtig genoeg uit de collectie bij Brooks. Ik heb nog 1 nieuw paartje liggen, deze bewaar ik voor de eerstvolgende marathon die ik ga lopen… Welke dat gaat worden weet ik nog niet.

Naast de Brooks Pure Flow loop ik ook graag op de Flow van het merk ON, ook een vlakke schoen met iets meer drop, namelijk 6 mm. Het zijn maar kleine verschillen, maar een prima alternatief voor erbij. Ik wissel het dan ook regelmatig af. Na de laatste marathon die ik 27 september 2020 met Ylona Kruis en Albert van Ramshorst liep, zocht ik naast deze twee paren nog een iets comfortabeler paar hardloopschoenen. Best ingewikkeld, ondanks dat ik natuurlijk dicht bij het vuur zit is het toch nog een zoektocht. Uiteindelijk kwam ik uit op een schoen van New Balance type Beacon. Een lichte schoen met meer comfort en demping en ook nog een vrij lage drop van 8mm. Binnenkort wordt dit fijne type weer aangevuld in onze collectie.

Op mijn Brooks, maar ook op de andere schoenen loop ik gemiddeld tot een 700 km en dan ben ik echt wel weer toe aan een nieuw paar. Vorig jaar heb ik meer dan 2200 km gelopen. Dan is de rekensom niet zo ingewikkeld en klopt het aantal schoenen op de foto.

Uiteindelijk hoop ik ook een vijfde marathon ergens te gaan lopen, daar bewaar ik eerst nog het allerlaatste paar Brooks Pure Flow voor, ze staan in de kluis haha. Maar ja, kan maar zo zijn dat er weer wat nieuws op mijn pad komt die deze gaan overtreffen. We gaan het beleven. Ik weet dat er een hele fijne nieuwe schoen aankomt, maar dat verklap ik nog niet. Wordt vervolgd…

De favoriete schoenen van Antje.
On CloudFlow
New Balance Beacon
Brooks Pure Flow