Folkert

Samen met Antje de oprichters van Bij Folkert. Met een brede interesse voor alle outdoor activiteiten en reizen zijn zij in 1997 de winkel begonnen. In het begin vooral met kleding voor weer en wind en country-lifestyle producten. Dit is later uitgekristalliseerd tot de wandel- en hardloopwinkel van Friesland, met een groot assortiment schoenen.

Folkert heeft vele lange afstand wandelpaden gelopen, meestal geheel zelfvoorzienend met rugzak en tent o.a. in: Schotland, Zweden, Noorwegen, Cambodja, België, maar ook bij -40 C in Rusland, de White Mountains in Amerika, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland en Mongolië. Tijdens deze reis heeft hij op de Chinese muur gewandeld en overnacht!

Hardlopen en dan vooral de trails in het buitenland zijn favoriet van Folkert. Hoogtepunt was wel in 2003 toen hij de tweedaagse Fjällräven Marathon heeft volbracht, 2 marathons dag op dag in ruw terrein. De Jungfrau Marathon in Zwitserland was er ook een om nooit meer te vergeten. Iets dichter bij huis, maar zeker niet minder mooi, hebben de Berenloop en de Slachtemarathon ook een vinkje op Folkerts lijst.

Buiten het werk in de winkel is er iets nieuws op het pad gekomen van Folkert en Antje. In Italië is Folkert aan een nieuw avontuur begonnen, waarbij het niet ondenkbaar is dat je ook in de toekomst Bij Folkert in Italië terecht kan.