Home » Blog » Merken » De favoriet van…Sytze Sjerp

De favoriet van…Sytze Sjerp

Geplaatst in: Merken, Saucony

De hardloopschoen waar ik nu op loop is de Saucony Guide 13. Deze hardloopschoen is, zoals de naam ook al een beetje verklapt, een schoen met ondersteuning en begeleiding (guidance). De ondersteuning aan de binnenzijde in de middenvoet zorgt voor een neutrale afwikkeling tijdens het hardlopen. Van nature heb ik namelijk geen neutrale afwikkeling. Als ik aan het hardlopen ben wikkel ik over de binnenkant van mijn enkel af. Deze beweging naar binnen (=overpronatie) is voornamelijk nadelig bij herhaaldelijke belasting.

Door ondersteuning aan de binnenzijde van de middenvoet te plaatsen worden de pezen in het enkel minder gestrekt en belast. Zo wordt de kans op overbelasting en dus blessures sterk verminderd.

Daarnaast past deze schoen bij mij vanwege de opbouw van de loopzool. De loopzool van de Guide 13 is niet zo zacht als een schoen voor lange afstanden en is niet zo hard zoals een schoen voor korte sprintafstanden.

Mede door de correctie en de opbouw is dit de hardloopschoen waar ik graag op loop.