Home » Blog » Winkel » Lezing Waarom wij wandelen op 5 april om 19.30 uur

Lezing Waarom wij wandelen op 5 april om 19.30 uur

Geplaatst in: Agenda, Gezond en Fit, Walk, Winkel

Onder de aanwezigen van de lezing verloten wij een paar HANWAG wandelschoenen. Meld je aan via bij.folkert@gmail.com. De toegang is gratis!

 

Wandelen. Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar we doen het nog niet zo lang. In zijn lezing Waarom wij wandelen neemt Flip van Doorn zijn publiek mee naar de oorsprong, in het laatste kwart van de 19e eeuw. Tot die tijd was wandelen een elitair tijdverdrijf. De 'wandelende dominee' Jacobus Craandijk bracht daar verandering in. Met de aanstekelijke verslagen in zijn reeks Wandelingen door Nederland met pen en potlood wist hij de Nederlanders massaal op de been te krijgen. Zwerven was zijn devies, de wandeling een doel op zich. Hij legde daarmee de basis voor het hedendaagse wandeltoerisme. Net als zijn verre oudoom Craandijk gaat Flip van Doorn op zoek naar onze diepste drijfveren. Wandelen blijkt veel meer dan alleen een plezierig tijdverdrijf.

Flip van Doorn (1967) is wandelaar, ontdekkingsreiziger in Nederland, maar bovenal schrijver. Hij woont in IJlst en publiceert onder andere in Trouw en Algemeen Dagblad. Van zijn gids Nederland – 1000 plekken die je écht gezien moet hebben werden 30.000 exemplaren verkocht. In april 2017 verschijnt zijn nieuwste boek, De eerste wandelaar. Hierin beschrijft hij de opkomst van het wandeltoerisme in Nederland en de belangrijke rol die zijn verre oudoom Jacobus Craandijk daarin speelde. De lezing in de winkel van Bij Folkert is meteen de Friese presentatie van De eerste wandelaar.

Meer informatie over Flip van Doorn is te vinden op zijn website www.flipvandoorn.nl

 

De lezing op woensdag 5 april begint om 19.30 uur in de winkel, Hoogend 20 te Sneek.

De entree is gratis, wel graag van te voren even aanmelden. Dit kan door een mailtje te sturen naar ons email adres bij.folkert@gmail.com